Organizația Umanitară CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA

Edu-Campus CONCORDIA – Dreptul fiecărui copil la o educație de calitate

Status: Fundraising

Credem cu tărie că toți copiii și tinerii, indiferent de mediul din care provin, au dreptul la educație și instruire de calitate. Acesta a fost crezul care ne-a îndrumat pașii în ultimii 10 ani, de când am înființat Școala de Meserii CONCORDIA. Acesta este crezul nostru și acum, când pornim la drum cu Școala Primară CONCORDIA.

Realitatea este însă dureroasă în țara noastră. Fiecare copil care nu are șansa la o educație de calitate ajunge să fie marginalizat social și devine parte a statisticilor triste: 13,8% din elevi renunță la școală până în clasa a VIII-a; 23% din copiii de etnie romă sunt neșcolarizați; 40 % dintre copii traiesc în sărăcie extremă; 25% dintre tineri nu sunt în sistemul educațional sau în piața muncii.

 

[ Show more ]

60,432 RON

Sumă:

17

Galantomi:

384

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cele două proiecte, unite sub umbrela Edu-Campus CONCORDIA, își propun să schimbe în bine viața copiilor și tinerilor care pornesc în viață cu șanse puține. În Edu-Campus CONCORDIA oferim acces la educație de calitate oricărui copil sau tânăr, indiferent de mediul din care provine, într-un campus dezvoltat după cele mai înalte standarde și condus de valori sustenabile.

De ce să ne ajuți?

Pentru că și tu crezi că în fiecare copil există resurse nemăsurate care nu trebuie îngrădite de mediul social în care s-a nascut. Pentru că și noi avem nevoie de susținere financiară în continuare pentru a ajuta cât mai mulți copii și tineri. Îmbunătățim permanent procesul educational, dotăm permanent cele două școli cu materiale necesare la clasă și la ateliere, amenajăm continuu spațiile de învățare din interiorul și exteriorul clădirilor, pentru a raspunde cât mai bine nevoilor copiilor și tinerilor. 

Școala de Meserii CONCORDIA nu este doar o școală în care ajutăm tinerii din medii defavorizate să primească o diplomă profesională în cele patru specializări: brutar,  bucătar, ospătar şi horticultor. Este mult mai mult! Este un loc în care tinerii sunt primiți cu brațele deschise, sunt ascultati si valorizati,sunt îndrumați cu înțelegere și empatie spre a deveni independenți și responsabili. Modelul educațional include intervenție pe plan social, emoțional și școlar în lucrul cu tinerii, învățarea practică a unei meserii, consilierea tinerilor pentru a-și găsi și susține un loc de muncă și o locuință, deprinderea unor abilități necesare oricărui adult independent și responsabil. 

Școala Primară CONCORDIA este prima școală privată din România care își va deschide porțile atât copiilor din familii nevoiașe, cât și celorlalți copii din comunitatea locală care vor să aibă acces la un program educațional de calitate. Construită de la zero în perimetrul campusului educational CONCORDIA din Ploiești, școala este pregătită să își primească elevii din prima promoție 2020-2021. În primul an vom începe cu o clasă pregătitoare pentru copiiicu vârste începând cu 5-6 ani, urmând ca în următorii 4 ani, prin școala primară să ajutăm în mod direct cel puțin 100 de copii cu vâste între 5-11 ani.

Școala Primară CONCORDIA va avea la bază curricula aprobată de Inspectoratul Şcolar și va fi îmbogățită de metode experiențiale de predare precum ”grădina pedagogică” din campus și alte zone multisenzoriale.  Vom pune accent deosebit pe exprimare artistică şi studiul naturii, pe cursurile de predare intensivă a limbii germane și pe dezvoltarea emoțională a fiecărui copil în parte.